Rozgonyi pince - www.rozgonyibor.hu

Bemutatkozás

Filozófia

Rozgonyi István és ToncsikaCsaládunk nem rendelkezik régmúltra visszatekintő szőlőtermelő hagyományokkal. Egyedüli kötődés a szőlővel, hogy az anyai nagymamám 50 évet járt ki a szőlőbe dolgozni.

A szőlő iránti rajongás, a szőlőmunka és a bor különleges varázsa, indította el azt a tipikus családi vállalkozást, amely a család kertjéből indult pár száz tőke szőlővel és azóta duzzadt 4,5ha területre amelyen most is gazdálkodunk.
Alapvető filozófiánk, hogy a Tokaj- hegyaljai természet adta lehetőségeket maximálisan kihasználjuk. Egyszerűen mindent a természet által megadatott kincsek megtartásával készítünk..

Családunkban fontos a szőlő és bortermelésben a minőségre törekvés mert valljuk, hogy ez az egyedüli járható út a fennmaradáshoz a mai világban.
Az elsődleges szempont az egészséges szőlőnél kezdődik, a termőhely kiválasztásánál fontos a talaj szerkezete, ne legyen túlterhelve a tőke, majd a pincénkben a legfontosabb a tisztaság, mely mindennek az alapja.

 

Sok szeretettel várjuk kedves vendégeinket.

 

Rozgonyi Pince

Tokaj-Hegyalja

3916 Bodrogkeresztúr,

Kossuth u. 104.

Tel: 06-20/3-192-292

Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Borok, Eredményeink:

  • száraz furmint  2009-es évjárat(Tokaj-hegyaljai borverseny –Aranyérem 2011)
  • édes furmint 2009-es évjárat (Tokaj-hegyaljai borverseny –Aranyérem 2011,
  • édes furmint 2009-es évjárat bodrogkeresztúri hegyközségi borverseny-Aranyérem 2012)
  • Félédes sárgamuskotály 2011
  • Kései szüret  2011

 

Terveink:

A családi vállalkozás keretein belül maradva, a  fő cél a területek növelése. A szőlő gondos, precíz művelése, minél kevesebb permetszer használata  s a borászatban a lehető legkevesebb beavatkozás a feladatunk. Meglévő pincéink felújítása, s vendégeink előtti megnyitása.

 

Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Partnereink


TÓTH ATTILA VIDEOFELVÉTELEK KÉSZÍTÉSE, MARKETING TANÁCSADÁS TEL:+36-30/9-361-296